Wat heb jij als defensiemedewerker nodig om je taken probleemloos samen met je team te kunnen uitvoeren? Hoe blijf jij alert, fit en gezond samen met je team? Ook onder moeilijke omstandigheden?  Als jij een goed idee hebt vraag dan subsidie aan.

Als jij een goed idee hebt om bij defensie samen met je team gezond en gemotiveerd aan het werk te blijven, dien dan een voorstel in voor de stimuleringsregeling DIY: Duurzaam Inzetbaar Yourself. Via deze regeling ontvang je maximaal een bedrag van 5000,- euro subsidie voor jou en je team.

DIY bij het Helikopter en Vliegtuig Squadron Luchtmacht Woensdrecht

Inspiratie nodig? Bekijk hoe de Luchtmacht in Breda een week over duurzame inzetbaarheid organiseerde.

DIY bij de Luchtmacht in Breda

Ook Tessa en Martijn van de Luchtmacht in Breda gingen je voor!

Voor wat?

Je kan dit bedrag voor verschillende activiteiten gebruiken, zolang het maar te maken heeft met duurzame inzetbaarheid en ten goede komt aan de hele eenheid of team. Denk bijvoorbeeld aan het tegengaan van werkstress, gezonde voeding of het beter leren omgaan met de balans tussen werk en het verhogen van de sociale veiligheid, of leren omgaan lastige situaties die stress veroorzaken.

Zo werkt het

Maak een plan en dien dit in bij ASD  via het online formulier onderaan deze pagina. Het bestuur van ASD beoordeelt de aanvraag. Binnen vier weken ontvang je een besluit. Twijfel vooral niet contact met ons op te nemen als je van gedachten wilt wisselen over je aanvraag via stimuleringsregeling-asd@caop.nl. Dat doen we graag!

Iedereen die werkzaam is bij Defensie kan een aanvraag doen, je hoeft hiervoor geen hrm-er, leidinggevende of or-lid te zijn. Het kan wel verstandig zijn met een van hen te overleggen.

Dit staat er in het plan

  1. Het plan vermeldt hoe een bijdrage wordt geleverd aan het bewustzijn over duurzame inzetbaarheid. Gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van medewerkers zijn daar onderdeel van.
  2. Het plan bevat een aanleiding, doel/aanpak en de meerwaarde voor de organisatie. Tevens dient te worden vermeld wat het oplevert voor de organisatie en voor de medewerkers.
  3. Het plan is uitvoerbaar in de dagelijkse praktijk.
  4. Er is draagvlak voor de aanvraag binnen de eenheid of het onderdeel.
  5. De gemaakte kosten voor het project moeten inzichtelijk (kunnen) worden gemaakt.
  6. De begroting bedraagt maximaal € 10.000.
  7. ASD mag de aanpak en resultaten ter inspiratie verspreiden als praktijkvoorbeeld.

Ik heb een idee!

Heb je een idee om het bewustzijn over veilig en gezond werken te verhogen binnen uw organisatie? Vul het formulier in en vraag de subsidie DIY aan.

Contact

Met al je vragen over deze regeling kan je terecht bij het ASD via e-mail: stimuleringsregeling-asd@caop.nl, of bel naar 06 23 80 44 06.