illustratie

Creativiteit en innovatiekracht zitten in ons. Maar in grote organisaties zoals de Nederlandse defensieorganisatie lopen we vaak vast in regels en procedures en verliezen we onze creativiteit. Verandertrajecten leiden soms tot frustraties en tijdens vergaderingen belanden we in cirkels. Het Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie (ASD) vindt het belangrijk om te investeren in mensen en hun talenten. Daarom financiert het ASD het project Creative Changemakers Defensie.

Creative Changemakers Defensie is een opleidingsprogramma speciaal voor defensiemedewerkers.  De opleiding helpt je om zelf de cultuurverandering op gang te brengen die je in je organisatie wilt zien. Het helpt je om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en voorop te lopen als het gaat om het doorbreken van oude patronen. Er is aandacht voor de mindset, kennis en praktische skills die hiervoor nodig zijn.

Inspirerende sessies

Het opleidingsprogramma wordt verzorgd door Huis van Verbeelding en bestaat uit een zestal sessies. Tijdens de sessies ga je zelf aan de slag met zakelijke creativiteit en inspirerend leiderschap. Zo leer je hoe je:

  • op een ondernemende manier je eigen rol binnen de organisatie vervult;
  • mensen in beweging brengt;
  • communiceert met verhalen die authentiek zijn en raken;
  • zakelijk tekenen strategisch inzet;
  • belemmerende overtuigingen ombuigt.

Praktische informatie

De opleiding Creative Changemakers Defensie gaat 25 november van start. Je kunt je niet meer aanmelden. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige opleidingen? Houd dan de website in de gaten.