man op grasveld

Een vitale medewerker leeft gezond, heeft plezier in zijn of haar werk en bruist van de energie. Het Bureau Militaire Sport van de Koninklijke Luchtmacht (CLSK) wil zijn medewerkers van Vliegbasis Leeuwarden meer laten bewegen en hun kennis over gezonde voeding vergroten. Om dit doel te bereiken organiseert het Bureau Militaire sport een jaar lang 12 verschillende sportchallenges.

Met uiteenlopende en laagdrempelige sportwedstrijden wil de Militaire sportorganisatie van de Koninklijke luchtmacht bijdragen aan zowel de fysieke als mentalebasisgezondheid van haar medewerkers. Naast het aanbieden van sportieve activiteiten, worden medewerkers voorgelicht over de vier elementen van de Divisie Defensie Gezondheidszorg (DGI): voeding, slaap, bewegen en mentale gezondheid. Deze componenten dragen samen bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Aanpak

Vanaf oktober 2021 staat gedurende iedere maand een andere challenge centraal. De challenges worden laagdrempelig aangeboden, waardoor het voor iedereen uitvoerbaar is. Denk bijvoorbeeld aanspijkerbroekhangen, roeien of planken, maar ook deelname aan een quiz over de vier bouwstenen om bewust na te denken en om te gaan met voeding en mentale gezondheid.De challenges vinden plaats op een locatie naar keuze en zijn individueel uitvoerbaar, maar de scores worden wel per team berekend. Heeft een team gewonnen, dan ontvangen de leden een prijs. Zo kunnen medewerkers een fruitmand winnen, een ergonomisch hoofdkussen of een stappenteller. Met verschillende sportieve prijzen wordt ‘Leven lang sporten’ nog meer gestimuleerd.