Het Arbeidsmarkt- en Scholingsfonds Defensie (ASD) vindt het belangrijk om te investeren in mensen en hun talenten. Daarom financiert ASD het project Creative Changemakers Defensie: een opleidingsprogramma waarin defensiemedewerkers leren om een cultuurverandering op gang te brengen en persoonlijk leiderschap ontwikkelen. Dag één van het opleidingstraject zit er inmiddels op.

Hoe ga je om met tegenkracht? Wat is het geheim van inspirerende leiders? En hoe breng je op een ondernemende manier verandering aan in je omgeving? Deze vragen stonden centraal tijdens de eerste cursusdag. Vijftien deelnemers gingen aan de slag met intrapreneurschap en inspirerend leiderschap. Wat zijn de opbrengsten?

Nieuwe inzichten

In totaal volgen vijftien deelnemers het opleidingstraject: acht van de NLDA en zeven vanuit andere Defensieonderdelen. ‘Iedereen is intrinsiek gemotiveerd om met hun eigen creatieve en innovatieve ontwikkeling aan de slag te gaan’, zegt Mariëlle van der Berg-Aerts, projectleider Creative Changemakers en adviseur innovatie bij de NLDA.

‘Tijdens de eerste cursusdag hebben wij voornamelijk naar onze eigen rol binnen de organisatie gekeken en een cultuurscan gemaakt. Hieruit zijn nieuwe inzichten naar boven gekomen en bepaalde zaken bevestigd . Ook hebben we gekeken naar de kracht van reflectie en daarmee geoefend. Dit is echt de opstart van een langer traject.’