Focus op 45-plus

Project Focus on 45-plus

Bij het employabilitycentrum van het Defensie Ondersteuningscommando worden oud-defensiemedewerkers begeleid naar nieuw werk. Ongeveer 70% van deze groep is ouder dan 45 jaar. Om hen vitaal, flexibel en enthousiast te houden in hun werk, volgden medewerkers van het employabilitycentrum een training.

Employabilitytraining

De training ‘Begeleiding 45-plussers in employabilitiy’ leert HR(D) professionals, loopbaanprofessionals, leidinggevenden en coaches hoe ze 45-plus werknemers kunnen begeleiden om zelf aan hun employability te werken. Ondernemingen met meer dan 20 werknemers zijn verplicht om een werkgelegenheidsplan voor werknemers van 45 jaar en ouder op te stellen. Hierin wordt vastgelegd hoe zij het aantal 45-plussers in hun organisatie behouden en zelfs kunnen verhogen. Een training biedt praktische handvatten om dit plan om te zetten in actie.

In de training leren deelnemers onder andere:

  • hoe je 45-plussers helpt om te blijven ontwikkelen en hen daartoe kunt motiveren;
  • de drijfveren van 45-plussers, zodat ze met passie kunnen blijven werken;
  • welke maatregelen je kunt nemen om employability voor 45-plussers te vergroten;
  • hoe je 45-plussers leert om flexibel om te gaan met veranderingen.

Tekst gaat verder onder de video.

Resultaat

Het team van het employabilitycentrum ziet de training als een zeer gewenste professionalisering. Medewerkers zijn beter in staat om 45-plussers te begeleiden. De training draagt bij aan een betere uitoefening van het werk, wat voor Defensie leidt tot minder WW- en BWW-uitkeringen. Voor de 45-plussers bij Defensie brengt de training vooral meer werkgeluk. Ze kunnen én willen langer blijven werken.

ASD heeft in 2019 het project Focus op 45-plus gesubsidieerd. ASD wil met de stimuleringsregeling Duurzaam Inzetbaar Yourself (DIY) zo veel mogelijk verschillende en vernieuwende ideeën ondersteunen. Heb jij ook een goed idee waar nog niet eerder subsidie voor is aangevraagd? Dien dan hier je voorstel in!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 juni 2021