Werkvoorbereiding in beweging

Op de afdeling Integrale Werkvoorbereiding van de Brigade Recherche (Koninklijke Marechaussee) zitten medewerkers de hele dag achter hun bureau. Het is algemeen bekend dat langdurig zitten slecht voor de gezondheid is. Om medewerkers toch te laten bewegen tijdens het werk, is actief meubilair ingezet.

Actief meubilair

De klassieke bureaustoel zit fijn, maar laat je niet bewegen. Actief meubilair doet dat wel en zorgt dat je fit aan het werk blijft. De afdeling Integrale Werkvoorbereiding heeft verschillende meubels ingezet om werknemers te laten bewegen. Zo worden met de ergonomische beweegkruk spierkrampen en blessures voorkomen. Fietsstoelen laten medewerkers fietsen achter hun bureau en een zitbal levert een gezonde zithouding op.

Beweegkruk

Resultaat

Met behulp van het nieuwe meubilair zijn medewerkers duurzaam inzetbaar. Er wordt meer bewogen en vermoeidheidsklachten worden verminderd. Veelvoorkomende klachten zoals rug- en spierpijn verdwijnen en medewerkers zijn beter in staat om hun werk te doen. Het team is over het algemeen fitter en in staat om aan het eind van de dag nog met innovatieve ideeën te komen.

ASD heeft in 2019 het project Werkvoorbereiding in beweging gesubsidieerd. ASD wil met de stimuleringsregeling Duurzaam Inzetbaar Yourself (DIY) zo veel mogelijk verschillende en vernieuwende ideeën ondersteunen. Heb jij ook een goed idee waar nog niet eerder subsidie voor is aangevraagd? Dien dan je voorstel in!

Vaardigheden

Gepubliceerd op

29 juni 2021